Svet na dlani

post-header

Na tokratnem popotovanju sva se z Mariom odpravila v Veliko Britanijo, kjer sva se srečala z Juretom Vrhuncem. Inovator in multidisciplinarni strokovnjak je svojo pot začel v Sloveniji in jo razširil vse do Oxforda v Veliki Britaniji. Jure je živi primer, kako lahko tehnološki navdušenec postane tudi prekaljeni poslovni strateg.

V epizodi lahko prisluhnete Juretovimi ključnimi prelomnicami v karieri, od njegovih začetkov na Inštitutu Jožefa Stefana do napredne inženirske vloge pri Jaguar Land Roverju. Pogovor nas zanese v njegove pionirske prispevke k avtonomnim vozilom, kontrolnim sistemom in trajnostnim tehnologijam. Toda Jure ni le tehnolog; je tudi poslovni vizionar, ki je svoje znanje razširil z izvršnim MBA na London Business School, kjer je aktivno deloval tudi na področju mobilnosti prihodnosti. Vse to je podprto z Juretovo neomajno željo po povezovanju in vračanju skupnosti, kar dokazuje njegova vloga pri povezovanju in vodenju odbora Slovencev v Veliki Britaniji (enota Društva VTIS).

Od tradicionalnih krvavic Haggis, kraljevskega prestola, vožnje po drugi strani strani ceste, do Slovenskega kozolca; vse to se skriva v tej čudoviti otoški državi Velika Britanija, ki ima kljub Brexitu še vedno odprta vrata za sodelovanja in številne poslovne priložnosti.

Related Podcasts
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *