Svet na dlani

post-header

 

V tej epizodi se z Mariom poglobiva v raziskovanje, kako lahko (začasni) umik v samoto postane dragocena izkušnja, ki obogati naše življenje na več ravneh. V svetu, ki je nasičen s hrupom, hitrostjo in nenehnimi dražljaji, se pogosto izgubimo in oddaljimo od svojega notranjega jaza. Toda kaj se zgodi, ko se zavestno odločimo za premor, za umik iz tega nenehnega vrveža in se posvetimo tišini?

V luči nedavnih dogodkov, od poplav v Sloveniji do hurikanov v ZDA, je jasno, da živimo v času, ki je poln kontrastov. Naša vsakdanja izkušnja je mešanica hitrega tempa življenja in trenutkov, ko iščemo zatočišče v naravi. Marsikdo med nami je odkril, da je samota v naravi lahko katalizator za globlje razumevanje sebe, za sprostitev kreativnih sil in celo za radikalno preobrazbo življenja. Od zgodovinskih primerov velikih mislecev in umetnikov, ki so v samoti našli navdih, do najnovejših znanstvenih raziskav o pozitivnih učinkih tišine na naše kognitivne in emocionalne sposobnosti – to je lahko recept za “novo življenje”.

Ne glede na to, ali ste kreativec v iskanju novega navdiha, poslovnež, ki išče načine za jasnost in osredotočenost, ali pa ste nekdo, ki v hrupnem svetu išče oazo miru: v tej epizodi se z Mariom potopiva v osebne izkušnje in razmišljava o tem kako lahko umik v samoto in tišina postaneta močna zaveznika na vaši poti do bolj izpolnjenega in osmišljenega življenja.

 

Related Podcasts
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *