Svet na dlani

post-header

V tej epizodi podcasta gostim Aleksa Škofljanca, ki je svojo strast do glasbe odkril že v zgodnjem otroštvu. Aleks, ki je kot pevec težkometalne skupine nastopal po Sloveniji in Evropi, deli svojo zanimivo življenjsko pot, ki ga je vodila od Slovenije do Velike Britanije, Ukrajine in nazaj.

Pri 26 letih se je Aleks preselil v Veliko Britanijo, kjer se je specializiral za negovalca težje invalidnih oseb. V Veliki Britaniji je spoznal svojo partnerko, ki prihaja iz Ukrajine. Skupaj z njunim sinom so se leta 2018 preselili v Kijev. Aleks nam bo povedal, kako je bilo živeti in delati v Ukrajini, kjer je kot ESL inštruktor poučeval angleščino, med drugim tudi kot učitelj na osnovni šoli.

Vendar pa se je njihova ukrajinska zgodba zaradi birokratskih zapletov in izbruha vojne nepričakovano končala, kar jih je pripeljalo nazaj v Ljubljano. Aleks bo delil svoje izkušnje in občutke ob vrnitvi v Slovenijo, soočenje z izzivi, ki jih prinaša vojna, in kako sta s partnerko iz Ukrajine gradila življenje v novih okoliščinah.

Poleg tega nam Aleks predstavi posebnosti Ukrajine, kulture in ljudi, ki so ga navdihnili in oblikovali njegovo dojemanje sveta. Trenutno Aleks deluje kot učitelj petja na privatni šoli in občasno kot producent v manjšem studiu. Njegova zgodba je pričevanje o moči glasbe, ljubezni in soočenje z izzivi, ki jih prinaša življenje.

Šola petja, kjer poučuje Aleks: https://www.metalrockacademy.com/
Povezava do dobrodelne organizacije, ki jo vodi Aleksova znanka iz ZDA, ki rešuje potepuške pse iz Ukrajine in jim ureja posvojitev in boljše življenje: https://www.facebook.com/TransformAStreetDog
Related Podcasts
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *