Svet na dlani

post-header

V najnovejši epizodi podcast serije “Svet na dlani” gostim Živo Zidar Bell, svetovljanko, ki je svoje življenje obogatila z izkušnjami iz različnih kotičkov sveta. Živa, rojena v Ljubljani, je v svoji mladosti raziskovala obsežne dele sveta, od New Yorka do Nove Zelandije, in s tem stkala mrežo nepozabnih spominov in izkušenj. V epizodi se pogovarjava o njenem življenju na Portugalskem, kamor se je preselila skupaj s svojo partnerico in kjer živita v družbi treh kosmatih prijateljev: dveh psičk in enooke muce.

Živa deli svoje vpoglede v portugalsko kulturo, življenjski slog in kako se je prilagodila življenju v novem okolju. Razpravljava o izzivih in radostih bivanja v tujini, o pomenu prilagajanja in sprejemanja nove kulture, hkrati pa ohranjanja stika s svojimi koreninami. Živa prav tako deli zanimive anekdote iz svojih potovanj (med drugim tudi doživetje tragičnega 11. septembra 2001 v živo, ki je za vedno spremenil pojem potovanja in varnosti), poudarja pomen odprtosti do novih izkušenj in kako je potovanje oblikovalo njen pogled na svet.

Epizoda je polna navdihujočih zgodb, nasvetov za bivanje v tujini in razmišljanj o tem, kako potovanja obogatijo naše življenje. Poslušalce bo zagotovo pritegnila s svojim globokim vpogledom v življenje na Portugalskem skozi oči nekoga, ki je svet raziskoval z radovednostjo in odprtim srcem. V zaključnem delu se dotakneva vizije za boljšo prihodnost, poudarjajoč, kako lahko vsak izmed nas prispeva k pozitivnim spremembam z majhnimi dejanji: vabljeni k posvojitvi zapuščenih živali, saj jim s tem ponudimo varno zavetje in neizmerno ljubezen, ki si jo tako zelo želijo. Ta poziv k dejanjem sočutja ne samo obogati življenja teh živali, ampak prinaša neprecenljivo radost tudi v naše lastno življenje.

Related Podcasts
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *