Svet na dlani

post-header

V tokratni epizodi podcasta “Svet na dlani” sem imela čast gostiti izjemno Gajo Višnar, talentirano slovensko igralko, ki je svojo kariero zgradila v srčiki gledališke in filmske industrije – v New Yorku. Gaja, rojena v igralski družini, je svoje poslanstvo ter strast do igre krepila skozi leta študija in izobraževanja, ki so jo vodila od Slovenije do svetovnih odrov in platna. V tem pogovoru sva se dotaknili številnih tem, od življenja v nenehno živahnem New Yorku, izzivov in bogatih izkušenj v gledališču in na filmu, do njenega zanimivega življenjskega potovanja in uspehov v kariernem svetu.

Gaja je z nami delila svoje vpoglede o pomembnosti gradnje skupnosti, kjer se ljudje lahko povezujejo, podpirajo in skupaj dosegajo uspehe. Razpravljali sva o tem, kako pomembno je ustvarjanje mreže podpore v umetniški industriji, kjer lahko posamezniki rastejo skupaj kot družba in kot posamezniki. Njene izkušnje in zgodbe iz New Yorka so navdihujoče, prikazujejo pa tudi realnost vsakdanjega življenja in dela v tem velikem mestu.

Pogovor z Gajo ni le vpogled v življenje igralk v New Yorku, ampak je tudi razmislek o širšem kulturnem in umetniškem kontekstu. Njeno delo in zavzemanje za razvoj slovenske igralske scene, zlasti za samozaposlene v kulturi, odseva njeno strast do umetnosti in njeno željo po ustvarjanju mostov med Slovenijo in tujino. Ta epizoda je čudovita priložnost, da spoznamo eno izmed svetlih zvezd slovenske in mednarodne gledališke scene.

Več o Gaji in njenem delu: https://gaiavisnar.com/

Related Podcasts
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *